ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

Α. Παχατουρίδης: Είμαστε συνοδοιπόροι στο ίδιο όνειρο…

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ


 Έναυσμα της φετινής γιορταστικής περιόδου, που περιλαμβάνει 284 εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, ήταν η φωταγώγηση από το δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην είσοδο του δημοτικού μεγάρου, το βράδυ της 8.12.2017, με σύνθημα «Περιστέρι πολλών αστέρων».

Στην κατάμεστη πλατεία, με τους πολίτες να φορούν αγιοβασιλιάτικα σκουφιά, να κρατούν κόκκινα και φωτεινά μπαλόνια κ.λπ. που μοίρασε ο Δήμος, το «Carousel» να ξεκινάει τους γύρους του και τα τρενάκια να ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της πλατείας και στο ιστορικό κέντρο, μέσα από τους στολισμένους δρόμους, το Περιστέρι φόρεσε τα γιορτινά του για να προσφέρει χαρά , αισιοδοξία και ψυχαγωγία.

Πλήθος πυροτεχνημάτων σηματοδότησαν την γιορταστική περίοδο μόλις άναψε το δέντρο, αφού προηγήθηκε μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη πομπή από την πλατεία π. Λουτρών, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας, του Δημοτικού Ωδείου, των Δημιουργικών Εργαστηρίων, συλλόγων και φορέων και των παιδιών της σχολής χορού «ON STAGE». Εκατοντάδες άτομα με αγιοβασιλιάτικα χρώματα χορεύοντας και τραγουδώντας σκόρπιζαν κέφι, αποχαιρετώντας το 2017 και καλωσορίζοντας το 2018.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, περιχαρής, στο σύντομο χαιρετισμό του, σε ένα παραλήρημα χαράς και ενθουσιασμού, είπε μεταξύ άλλων: «Αγαπημένοι μου συμπολίτες, άνθρωποι της καρδιάς μου, σήμερα, σε πείσμα των καιρών το δέντρο της πόλης και άναψε ξεκινούν οι γιορτές της χαράς και της αισιοδοξίας.

Ανοίξτε την ψυχή σας να μπει μέσα το φως των Χριστουγέννων και να φέρει την μαγεία του σε κάθε Ελληνικό σπίτι, για να χαρίσει σε αυτούς που αγωνίζονται μια ζωή γεμάτη όνειρα και ελπίδες.

Πάρτε από τα όνειρα την αισιοδοξία, την αγάπη και την ελπίδα που γλυκαίνουν την ζωή μας. Μην ξεχνάτε ποτέ πως συνοδοιπόροι και συνταξιδευτές στο ίδιο όνειρο, είμαστε όλοι.

Καλές γιορτές σε όλους. Να περάσουμε καλά. Όλοι μαζί. Όλη η πόλη μια αγκαλιά. Αδερφωμένοι και με την τοπική συνεννόηση πάντοτε να πρυτανεύει και να μας οδηγεί»!

Δίπλα του ο έξοχος Γιάννης Ζουγανέλης απηύθυνε ευχές και μοίρασε με το πλούσιο χαμόγελό του ευδιαθεσία και χαρά σε όλους.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλία των Stavento και τη συμμετοχή των Emigré, που ξεσήκωσε κυρίως τη νεολαία (φωτογραφία).

*

Από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ, μικροί και μεγάλοι ψυχαγωγούνται στην πλατεία Δημαρχείου με το Carousel, το Λούνα Παρκ, τα γιορτινά τρενάκια, στην «1η Παιδική Χαρά - 9 Μούσες» με το εορταστικό καραβάκι, το "Σπίτι του Αϊ Βασίλη" και την ωραιότερη Φάτνη της Αττικής!

Καθημερινά διοργανώνονται καλλιτεχνικά δρώμενα, με τη συμμετοχή ξωτικών, ανιματέρ, ζογκλέρ, αλλά και συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά δρώμενα, που αναφέρουμε σε άλλη στήλη μας.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί σ' όλη την πόλη ξεχωριστές εκδηλώσεις για όλους τους δημότες, στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» στην Κηπούπολη και στο «Θέατρο Πολιτών» στον Αγ. Ιωάννη Θεολόγο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ