• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Υποδοχή στα Εκπαιδευτήρια της αποστολής των Ελλήνων ορειβατών

ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ ΚΥΜΑΤΙΣΕ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΥΓΟΥΛΕΑ - ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

 

 Την 8.11.2017, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου είχαν την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθούν με μεγάλη χαρά και συγκίνηση την ελληνική αποστολή που κατέκτησε φέτος την ψηλότερη κορφή του κόσμου, το Έβερεστ.

 Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από τους κ.κ. Μάικ Eυμορφίδη και Αντώνη Συκάρη έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου, ανεβάζοντας στην κορυφή, μαζί με την ελληνική σημαία και τη σημαία του Σχολείου, του μοναδικού ελληνικού εκπαιδευτηρίου που η σημαία του κυμάτισε τόσο ψηλά!

 Μετά την πολύ θερμή υποδοχή- έκπληξη που τους επιφύλαξαν οι μαθητές κατά την είσοδό τους, ακολούθησε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, καλωσόρισμα από τον γεν. δ/ντή κ. Γεωρ. Λιναρδάτο και απονομή αναμνηστικών πλακετών.

 Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του εγχειρήματος από τους δύο ορειβάτες -ο ένας εκ των οποίων υπήρξε μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα Λιναρδάτου- που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν βήμα προς βήμα την ανάβασή τους στα 8.848 μ. του Έβερεστ.

 Αναφέρθηκαν στη σκληρή και πειθαρχημένη προετοιμασία που προηγήθηκε, τη διαδικασία εγκλιματισμού και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, όπως η έλλειψη οξυγόνου και το σοκ που υπέστησαν αντικρίζοντας στην ανοδική πορεία τους τα διάσπαρτα παγωμένα πτώματα αλλοδαπών ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν στην κορυφή. Και φυσικά την υπέροχη, πρωτόγνωρη και μαγική εμπειρία της ανάβασης στην κορυφή του Έβερεστ.

 Στις φωτογραφίες μας διακρίνονται, πάνω, οι δύο Έλληνες ορειβάτες με τη σημαία των Εκπαιδευτηρίων στο ΄Εβερεστ και κάτω σε αναμνηστική συγκέντρωση, πλαισιωμένοι από καθηγητές και μαθητές και τον γεν. δ/ντή κ. Γεωρ. Λιναρδάτο, δεξιά.

*

(Σ.Σ. Το Έβερεστ είναι το υψηλότερο όρος των Ιμαλαΐων και ολόκληρης της γης. (Στα Σανσκριτικά -αρχαία Ινδική γλώσσα- σημαίνει: «Η χώρα του χιονιού»). Βρίσκεται σε ύψος 8.848 μ. στα σύνορα μεταξύ Ινδιών, Νεπάλ και Θιβέτ. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι εξαιρετικά δύσκολες για την ανθρώπινη παρουσία εξ αιτίας των παγετώνων, του χιονιού που καλύπτει παγίδες στην πρόσβαση, της αραιής ατμοσφαιρικής σύνθεσης που σημαίνει πυκνή ομίχλη και σχεδόν ανυπαρξία οξυγόνου και των σφοδρότατων αντιθέσεων του φωτισμού και των μετεωρολογικών φαινομένων).

Δ.Λ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ