ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

 • TAXIARHES
 • NAUTILOS
 • FARMA
 • TATSAKIS
 • FARMA

Επικαιρότητα

ΣΤΟ «ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΒΑΡΟΥΣ 2,5 ΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗΚΟΥΣ 180 τ.μ.

 

Μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες κατέλαβε ο Δήμος Περιστερίου, που ξεκίνησε το πρωτοχρονιάτικο έθιμο με μια Βασιλόπιτα- μαμούθ βάρους 2,5 τόνων, μήκους 180 τ.μ., τεμαχισμένη σε 15.000 κομμάτια. Ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα Βασιλόπιτα, πενταπλάσια από την προηγούμενη που κατασκευάστηκε σε επαρχιακή πόλη βάρους 500 κιλών.

Το απόγευμα της 30.12.2017 έμπειροι αρτοποιοί από 20 και πλέον συνοικιακά αρτοποιεία, έφτιαξαν από το πρωί και τοποθέτησαν την «πίττα της αγάπης» κατά μήκος της οδού Εθν. Αντιστάσεως, κομμάτια της οποίας μοιράστηκαν -μαζί με ευχές- στους πολίτες και τους ετεροδημότες που κατέκλυσαν το κέντρο του Περιστερίου.

Με τη συνεργασία της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, ο Δήμος Περιστερίου υλοποίησε μια θαυμάσια ιδέα γεύσης από πίττα και πρόγευσης από την έλευση των Εορτών, την οποία ο κόσμος τίμησε δεόντως, έστω και προχρονισμένα, αφού μετά την πρωτοχρονιά η γλυκιά αίσθηση θα επιμεριζόταν οικογενειακά σε κάθε σπίτι. Τα «γενναία» σε μέγεθος κομμάτια με 200 φλουριά μέσα -με αντίστοιχα δώρα- γλύκαναν τους Περιστεριώτες, που αντάλλαξαν ευχές δοκίμασαν πίττα και επιδοκίμασαν την φαντασία και πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

Η διανομή της πίττας ξεκίνησε μετά από το χαιρετισμό του δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδη, ο οποίος τόνισε και στο χώρο της εκτεταμένης πίττας και στα μέσα ενημέρωσης:

«Εδώ στο Περιστέρι. Την πρωτεύουσα των Εορτών, κόβουμε την Βασιλόπιτα. Την πίττα της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, άνθρωποι της καρδιάς μου, Χρόνια Πολλά!

Εδώ στο Περιστέρι, σήμερα σπάμε όλα τα ρεκόρ. Ποιος μπορεί να συγκριθεί μαζί μας; Κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί μας. Κατασκευάσαμε 180 τετραγωνικά μέτρα Βασιλόπιτα, 15.000 κομμάτια, βάρους 2,5 τόνων, όταν το προηγούμενο «ρεκόρ Γκίνες» ήταν 500 κιλά.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να μπούμε στο Βιβλίο Γκίνες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπούμε στις καρδιές των συμπολιτών μας!

Θέλω να ευχαριστήσω την Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών και Περιχώρων, γιατί αυτοί είναι που δημιούργησαν αυτό το πολύ σημαντικό ρεκόρ.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου χρόνια πολλά, Περιστέρι χρόνια πολλά. Ελλάδα καλή τύχη! Να ‘μαστε καλά».

Ευχές απηύθυναν επίσης: Εκπρόσωπος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών και Περιχώρων και ο αειθαλής ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν 800 κιλά αλεύρι ζαχαροπλαστικής, 450 κιλά μαργαρίνη λευκή, 350 κιλά ζάχαρη κρυσταλλική, 330 κιλά γιαούρτι,120 κιλά ζάχαρη άχνη, 45 κιλά μπέικιν πάουντερ, 350 αυγά, 550 πορτοκάλια, 30 κιλά ηλιέλαιο, 40 κιλά κονιάκ και ένα κουτί βανίλια.

 

                                                                           ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

 • PAPADEA
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΧΑΡΑΜΗΣ
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • HONDOS CENTER

Ειδήσεις