ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • ΘΕΑΤΡΙΚΟ
  • ΘΕΑΤΡΟ
  • ΘΕΑΤΡΟ
  • NITSA
  • ALEXANDRAKIS

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2012», ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΛΣΟΣ, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2012» στα νέα θέατρα «Τέχνη στην Πέτρα» και «Ελιά & Δάφνη» του Άλσους Περιστερίου, στο θέατρο «Φοίνικας», καθώς επίσης και στις γειτονιές της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των Περιστεριωτών και να τους ψυχαγωγήσουν δωρεάν αυτόν το δυσκολότερο μήνα των τελευταίων δεκαετιών για ολόκληρη τη χώρα μας.

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης σε μήνυμά του προς τους συνδημότες μας, τονίζει ότι:

«Όλοι σήμερα βιώνουμε μια πρωτοφανή σε αγριότητα και ένταση κρίση. Δεδομένα για πολλά χρόνια καταρρέουν και η ανασφάλεια και η απογοήτευση κυριαρχούν. Πολλά χάνονται, όμως αυτό που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί είναι η αξιοπρέπειά μας, η συνοχή, η αλληλεγγύη μας...

Το Περιστέρι είναι η πόλη μας, μια πόλη τίμιων και εργατικών ανθρώπων, που έχουν μάθει να αγωνίζονται με ψηλά το κεφάλι και να τα καταφέρνουν, χωρίς να χάνουν την ανθρωπιά τους, χωρίς να ξεχνούν την αξία της αλληλεγγύης, της ανθρώπινης ζεστασιάς, της αγάπης. Η πόλη μας αυτές τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού ξεδιπλώνει το ανθρώπινό της πρόσωπο και με όχημα τον πολιτισμό φέρνει τους πολίτες της πιο κοντά.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίσαμε για σας έχουν μια στόχευση, να έρθουμε όλοι πιο κοντά, τα χέρια να σφιχτούν, οι ματιές να συναντηθούν και όλοι να γίνουμε πιο αισιόδοξοι. Το έχουμε ανάγκη. Το αξίζουμε»!

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, ώρα έναρξης 20:00.

*

•Παρασκευή 31 Αυγούστου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ». Συναυλία αφιερωµένη στην τελευταία πανσέληνο του Αυγούστου µε τους Cosa Mostra the Band. Συµµετέχουν οι: Τραγούδι: Άρης Καµπάνος, Πιάνο-πλήκτρα: Λίλυ Σαµιωτάκη, Πλήκτρα-ενορχήστρωση: Αλέξανδρος Ζεινάκης, Ηλ. κιθάρα: Γιάννης Μπαλαµπάνος, Μπάσο: Βαγγέλης Τσίτσας, Τύµπανα-κρουστά: Γιάννης Καστρώνης

•Κυριακή 2 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ». ΤΖΑΖ και ΕΘΝΙΚ µουσικοί αυτοσχεδιασµοί µε τους Μ.Ο.Τ.Ηe jazz trio. Ένα ολοκληρωµένο ταξίδι σε έναν υπέροχο κόσµο εικόνων, χρωµάτων και φαντασίας.

•Τετάρτη 5 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ». Συναυλία «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα». Tραγουδούν: Γιώργος Υδραίος, Σοφία Μιχαηλίδη, Ιωάννα Χριστοπούλου. Παρουσιάζει και απαγγέλει ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Δ/νση ορχήστρας-πιάνο: Μιχάλης Τρανουδάκης. Κιθάρα: Αρίστος Χριστοδούλου. Πλήκτρα: Βασίλης Γραβάνης. Μπάσο: Γιάννης Διβριώτης. Ντραµς- τύµπανα: Ηλίας Μπουκουβάλας. Μπουζούκι: Δηµήτρης Αλεξίου. Συνδιοργάνωση: ΑΣΔΑ.

•Κυριακή 9 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΕΛΙΑ & ΔΑΦΝΗ». «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ» του Σοφοκλή. Οιδίπους: Κώστας Μεσσάρης. Αντιγόνη: Μαρβίνα Πιτυχούτη. Ισµήνη: Νάταλι Τσάβεζ. Ξένος: Νικόλας Νταβάς. Χορός: Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ». Θησεύς: Ιάκωβος Συρίγος. Κρέων: Αλέξης Μουρτζούκος. Πολυνείκης: Νικόλας Νταβάς. Άγγελος: Αλφόνσο Μαρτίνεζ. Κορυφαία Χορού: Μαρία Ελένη Δρακοπούλου, Νίκη Γράψα.

•Τετάρτη 12 Σεπτεµβρίου. Πλατεία ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ. Ώρα 20.30 - Λαϊκή συναυλία µε την ορχήστρα των καθηγητών του Δηµοτικού Ωδείου, µε έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.

•Πέµπτη 13 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΕΛΙΑ & ΔΑΦΝΗ». Θεατρική παράσταση «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ». Σύλληψη - Σύνθεση - Σκηνοθεσία - Σχεδιασµός Σκηνικών: Κωνσταντινόπουλος Αλέξανδρος. Επιµέλεια κίνησης - Ενδυµατολόγος - Δραµατουργία: Ιωάννου Βίβιαν, Κωνσταντινόπουλος Αλέξανδρος. Φωτισµοί: Eλευθεριάδης Κυριάκος. Σκηνογράφος: Σπανάκης Γιάννης. Οπτικοακουστική επιµέλεια: Ζαφειρόπουλος Κωστής, Αντώνης Στυλιανέσης. Φωτογράφιση: Κωνσταντινοπούλου Μαρία, Ζαφειρόπουλος Κωστής. Μακιγιάζ: Μητροπούλου Κατερίνα. Παίζουν: Ιωάννου Βίβιαν, Βουκελάτου Ειρήνη, Πύρρου Ναυσικά.

•Παρασκευή 14 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ – «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ». Παραδοσιακές διαδροµές. Χορευτικά συγκροτήµατα απ' όλη την Ελλάδα. Διοργάνωση Ένωση Αιτωλοακαρνάνων «Η ΕΞΟΔΟΣ».

•Σάββατο 15 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ». ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» συναυλία µε τραγούδια, παραµυθοτράγουδα και αφήγηση ελληνικών παραµυθιών. Συµµετέχουν: Συγκρότηµα «Απρόβλεπτοι», Αφηγητής παραµυθιών: Δηµήτρης Αβούρης.

•Κυριακή 16 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΕΛΙΑ & ΔΑΦΝΗ». Αφιέρωµα στο φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Συναυλία που θα θυµίσει σε όλους παλιά και αγαπηµένα τραγούδια από το φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Με τους: Τραγούδι: Αγγελική Αντωνοπούλου, Θεόδωρος Κατής. Πλήκτρα: Γιάννης Μπεξής. Κιθάρα: Λευτέρης Κρητικός. Ντραµς: Χρήστος Αλεξόπουλος. Καλ. επιµέλεια- πιάνο: Παντελής Γούσας.

•Δευτέρα 17 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ. Mε αγκαλιά το Άλσος... χορεύουµε κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, σχηµατίζουµε τον πιο µεγάλο κύκλο και αγκαλιάζουµε το Άλσος δείχνοντας ότι η µουσική και ο χορός µας ενώνουν. Μας οδηγούν στα βήµατα του χορού τα µέλη του τµήµατος παραδοσιακών χορών του Δήµου. Συµµετέχουν µέλη Εθνικοτοπικών και Αθλητικών Συλλόγων. Επιµέλεια: Αναστασία Ντούρου.

•Τετάρτη 19 Σεπτεµβρίου. Πλατεία ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Συναυλία από την ορχήστρα των καθηγητών του Δηµοτικού Ωδείου, µε έντεχνα και λαϊκά Ελληνικά τραγούδια.

•Παρασκευή 21 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ». «Απ΄ την Κρήτη ως τη Νάξο». Ένα παραδοσιακό µουσικό ταξίδι στα νησιά µας, µε την ορχήστρα την Βούλας Ρεφενέ και του Γιώργου Σαµπαριώτη.

•Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Σεπτεµβρίου. Θέατρο «ΦΟΙΝΙΚΑΣ». Η θεατρική σκηνή του Δήµου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας» παρουσιάζει το έργο του Αριστοφάνη. «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ». Διασκευή: Γιώργος Τασιόπουλος - Φάνης Κάσσιος. Μουσική: Κώστας Δάρας. Χορός: Ναταλία Φεντόροβα. Σκηνικά: Γιάννης Ματαράγκας. Βοηθός γεν. καθ.: Κατερίνα Βασιλειάδου. Σκηνοθεσία: Φάνης Κάσσιος.

•Τετάρτη 29 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ». Ποντιακή Βραδιά µε χορούς και τραγούδια από την Ένωση Ποντίων Περιστερίου.

•Δευτέρα 3 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΕΛΙΑ & ΔΑΦΝΗ». «Ο Καραγκιόζης Γραµµατικός».

(Ο Καραγκιόζης, προκειµένου να εργαστεί για να εξασφαλίσει το ψωµί της οικογένειάς του, νοµίζει ότι θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε είδους εργασία του ζητηθεί. Στην συγκεκριµένη περίπτωση, καλείται να εκτελέσει χρέη γραµµατέα του Σεραγίου)...

•Πέµπτη 6 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ - θέατρο «ΕΛΙΑ & ΔΑΦΝΗ». «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραµένο φίδι».

(Ένα τεράστιο φίδι παρουσιάζεται στο αραχνιασµένο σπήλαιο, κάτω από το παλαιό κάστρο. Οι γεωργοί φοβούνται το φίδι και παραµελούν τις καλλιέργειές τους. Η δεξαµενή, η οποία βρίσκεται κοντά στο σπήλαιο και υδροδοτεί την πόλη, µε τις τελευταίες βροχές θα φράξει από πέτρες. Οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν από την έλλειψη νερού και τροφίµων)...

•Τετάρτη 12 Σεπτεµβρίου. Πλατεία ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ. «Ο Καραγκιόζης Πλοίαρχος».

(Ο Καραγκιόζης, ονειρεύεται από µικρό παιδί να ταξιδέψει και να γνωρίσει όλο τον κόσµο. Επειδή όµως δεν έχει χρήµατα, στην πρώτη ευκαιρία, δεν διστάζει να δηλώσει ψέµατα καπετάνιος, µε σκοπό να πραγµατοποιήσει τ' όνειρό του)...

•Τρίτη 18 Σεπτεµβρίου. ΑΛΣΟΣ – θέατρο «ΕΛΙΑ & ΔΑΦΝΗ». «Το µαγεµένο δεντρί».

(«Ακούσατε! Ακούσατε! Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη, µετά τις 12 ώρα το βράδυ, να περάσει κάτω απ' το δεντρί του Σεραγίου. Αν περάσει ένας, µεταµορφώνεται, αν περάσουν δύο, ο ένας χάνεται)...

•Τετάρτη 19 Σεπτεµβρίου. Πλατεία ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ. «Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι».

(Στην πολιτεία, κάθε χρόνο διοργανώνεται πανηγύρι κι όλοι έχουν την συνήθεια να επισκέπτονται την κούνια. Ο Καραγκιόζης κι ο Χατζηαβάτης παίρνουν την άδεια από τον Βεζίρη, να λειτουργήσουν την κούνια και να διασκεδάσουν τους φίλους τους. Παρελαύνουν από τον µπερντέ όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών, σκορπώντας γέλιο µε τα απίστευτα παθήµατά τους)!

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ