ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

  • KIAGIA

 

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

Μετά από πρόταση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου:

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 

 Την απαξίωση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου και την επικείμενη απόλυση δύο γιατρών, που με αυτοθυσία έχουν συμβάλλει στην συνέχιση της λειτουργίας του από το 2011, έθεσε ο επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και γεν. γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ) κ. Παναγ. Παπανικολάου, στο δημοτικό συμβούλιο της 31.10.2017.

 Ο κ. Παπανικολάου είπε, ότι στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου που είναι από τα ελάχιστα του ΕΣΥ αστικού τύπου, δυο γιατροί με λίγους νοσηλευτές το κράτησαν ζωντανό, παρά το γεγονός ότι πέρασαν εποχές που πρόσφεραν υπηρεσίες απλήρωτοι, με έλλειψη υγειονομικού υλικού κ.λπ. Και τώρα έρχεται η πολιτεία και τους δίνει μια… κλωτσιά, αφού από τις αρχές του 2018 δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

 Πρότεινε να παρθεί μια απόφαση - ψήφισμα προς την ηγεσία του Υπ. Υγείας, με αίτημα οι γιατροί αυτοί να έχουν σταθερή δουλειά και να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες. Μάλιστα, όπως είπε, το Κέντρο Υγείας είναι απέναντι από την Β΄ ΔΥΟ, που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και με την ευκαιρία εξυπηρετούνται οι πολίτες και από το Κέντρο.

ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

 Απολύτως σωστή χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Παπανικολάου ο δημοτ. σύμβουλος Εντεταλμένος σε θέματα Υγείας κ. Γεωρ. Μπεκιάρης, που τόνισε την γενική απαξίωση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας, η οποία συνεχώς φθίνει και στο Περιστέρι.

 Χαρακτηριστικά είπε, ότι όταν διηύθυνε το ΙΚΑ Περιστερίου υπήρχαν 182 γιατροί όλων των ειδικοτήτων και εξυπηρετούσε πάνω από 1.500 πολίτης ημερησίως. Σήμερα οι γιατροί είναι 56 και από αυτούς οι 12 είναι… οδοντίατροι!

 Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου ήταν και πρέπει να είναι στολίδι για την πόλη, όπως είπε. Μάλιστα παλαιότερα από το Υπ. Υγείας είχαν εκφράσει το θαυμασμό τους για την προσφορά του Κέντρου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Σήμερα είναι στη φάση του μαρασμού με δυο γιατρούς να αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης.

 Κατά πληροφορίες του σχεδιάζεται από το Υπ. Υγείας το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει σε δύο σκέλη: Σαν Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) με

το θεσμό των οικογενειακών γιατρών και σαν Μονάδα του ΠΕΔΥ σε 24ωρη βάση.

 Πρότεινε το ψήφισμα να είναι αυστηρό και ομόφωνο και επίσης να ενισχυθεί η τοπική λεωφορειακή γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς απέναντι από το Κέντρο Υγείας είναι και η Β΄ ΔΟΥ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ

ΠΟΤΕ Η 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης συμφώνησε με την πρόταση του κ. Παπανικολάου, καθώς γνωρίζει τις προσπάθειες των εργαζομένων και η συνέχιση της λειτουργίας του είναι απόλυτα αναγκαία. Τόνισε δε, ότι από όταν ξεκίνησε γιατί αυτός ήταν ο προορισμός του και παρά το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί διαχρονικά και επανειλημμένα η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου, εντούτοις αυτό δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

 Συνεπώς το ψήφισμα πρέπει να εγκριθεί ομόφωνα και ειδικά να αφορά τους ανθρώπους που με κατάθεση ψυχής και παρά τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού το κράτησαν σε λειτουργία με τρόπο υποδειγματικό.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 Στο ομόφωνο ψήφισμα που εγκρίθηκε αναφέρεται, ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που με αυτοθυσία στηρίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, από την έναρξή του το 2011 έως και σήμερα.

 Εκφράζει την απαίτηση προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας:

 -Να μην απολυθούν οι δύο γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές που εργάζονται με σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ και στηρίζουν τη λειτουργία τού Κέντρου Υγείας Περιστερίου αδιάκοπα τα τελευταία 8 χρόνια.

 -Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και με τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να ενισχυθεί η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην πόλη μας».

 Βασ. Αλεξανδροπούλου

kigias

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ