• smart
  • smart
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ

ΠΟΣΟ 76.8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ 30 ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κονδύλι ύψους 76,8 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση τουλάχιστον 30 αναπτυξιακών έργων και δράσεων στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας μεταξυ τω οποίων και του Περιστερίου, θα διατεθούν απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά προς τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), υπό τον τίτλο «Αθήνα 2030», που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021 – 2027.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ και δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη: «Συνεχίζουμε δυναμικά για ολιστικές παρεμβάσεις σε όλο το Λεκανοπέδιο, ακριβώς όπως δεσμευτήκαμε στους πολίτες της Αττικής μας. Μετά την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Νότια Αθήνα, σειρά έχει η Δυτική,

Ενισχύουμε τους άξονες της επιχειρηματικότητας, της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, με την υλοποίηση μίας σειράς έργων υποδομής που θα ωφελήσουν περισσότερους από 600.000 κατοίκους σε 9 δήμους της Δυτικής Αθήνας.

ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως νέα περιφερειακή αρχή, δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε συνεχώς παρόντες για ισόρροπη ανάπτυξη, ευημερία και προοπτική και στις 66 γειτονιές μας.

Με χαρά σας ανακοινώνω την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Δυτική Αθήνα, μια από τις πιο αδικημένες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης που θα αλλάξει άρδην την όψη της. Με τους πόρους που διαθέτουμε, στοχεύουμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας. Αυτό σημαίνει υποστήριξη προς τις τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργία επιχειρηματικού περιβάλλοντος που προσελκύει επενδύσεις και λήψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη νέων τομέων όπως η τεχνολογία και η βιώσιμη ενέργεια. Πέραν του οικονομικού οφέλους όμως, δεν ξεχνάμε και την περιφερειακή κοινωνική συνοχή. Επενδύουμε σε εκπαίδευση, υγεία και υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.

Τέλος, αφιερώνουμε σημαντικούς πόρους στην πολιτιστική ανάπτυξη, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον τουρισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία.

Καλούμε όλους τους φορείς, τους Δήμους, τις τοπικές κοινωνίες, να ενωθούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια».

Συγκεκριμένα, από τα 76,8 εκατομμύρια ευρώ:

- 4,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας (ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, αξιοποίηση των οφελών της ψηφιοποίησης και ανάπτυξη - ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων).

 -  55,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και συνοχής.

 •15,7 εκατ. ευρώ για την προώθηση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής (πρόσβαση στην απασχόληση και μέτρα ενεργοποίησης για όλους, ισόρροπη συμμετοχή των φύλων στην αγορά εργασίας, κοινωνική ένταξη των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο, ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες, κ.ά.).

 • 800.000 ευρώ θα δοθούν για τεχνική βοήθεια.

ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

  Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, δήλωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω των Περιφερειάρχη ότι οι 9 Δήμοι που απαρτίζουν τον ΑΣΔΑ θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων που συμφωνήσαμε, προς όφελος των δημοτών.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χαρδαλιά που η πόρτα του είναι συνεχώς ανοικτή για εμάς και είμαι σίγουρος ότι επί των ημερών του η Περιφέρεια θα πάει ακόμη ψηλότερα».

  Στα έργα που έχουν δρομολογηθεί για τη Δυτική Αθήνα συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων:

-η προώθηση της πρόσβασης μακροχρόνια ανέργων στην απασχόληση, η λήψη μέτρων ειδικά για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, η βελτίωση της πρόσβασης περιθωριοποιημένων ομάδων -όπως οι Ρομά- στην εκπαίδευση και την απασχόληση, με ταυτόχρονη προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης,

-η πρόληψη και διαχείριση κινδύνων που συνδέονται με το κλίμα όπως είναι οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις,

-η διαχείριση οικιακών αποβλήτων,

-η ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων,

-η δημιουργία ποδηλατοδρόμων,

-η ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής,

-η ανακαίνιση δημοσίων κτηρίων προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση, καθώς και,

-η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 545 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Επισημαίνεται ότι, για τη Δυτική Αττική έχει ήδη ανακοινωθεί από τον κ. Χαρδαλιά ένα ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 545 εκατ. ευρώ, με έμφαση στις υποδομές, την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική θωράκιση, το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή και την επιχειρηματικότητα, ενώ εμβληματικό έργο για την περιοχή θεωρείται και η ανάδειξη του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» σε «Μητροπολιτικό», με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Τέλος, ειδικά, για τους εννέα Δήμους που συμμετέχουν στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ), έχουν ήδη προβλεφθεί επιπλέον πόροι από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής, άνω των 102 εκατ. ευρώ συνολικά.

Για το Δήμο Περιστερίου έχουν δρομολογηθεί πρόσθετα έργα 17,9 εκατ. ευρώ.

 

(Δελτιο Τύπου Περιφέρειας Αττικής)

 

(ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024)

  • LAKIWTIS
  • CAMP
  • GAVRAS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ