• smart
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Το Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ) Δήμου Περιστερίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», συνδιοργάνωσαν στις 9.5.2023 μια πολλή σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς μεγάλος αριθμός πολιτών προσήλθε για να εξεταστεί.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περίπου 200 άτομα, υπό την ιατρική επίβλεψη του ιατρού κ. Μανώλη Μυριοκεφαλιτάκη, χειρουργού Ορθοπεδικού.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

ΑΡΩΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μετά το πέρας της διαδικασίας και με το γεγονός ότι οι πολίτες απέδειξαν ότι οι προληπτικές δράσεις κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους και ανταποκρίνονται θετικά, έκαναν τις πιο κάτω δηλώσεις:

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, είπε: «Η δική μας αγάπη, ιδιαιτέρως ως προς τις κυρίες της πόλης του Περιστερίου, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά στην πράξη, με την σημερινή δράση - πρόγραμμα, δωρεάν δυνατότητας μέτρησης οστικής πυκνότητας, για τον γυναικείο πληθυσμό του Περιστερίου.

Μια διάγνωση, πρόληψη και προστασία της υγείας, με την παροχή των ανάλογων πάντοτε ιατρικών μηχανισμών και εργαλείων, από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, τον αρωγό της κοινωνικής υγείας και τον πρωταγωνιστή κάθε δραστηριότητας και πρωτοβουλίας, με καθοριστικό όφελος στην φροντίδα και τη διασφάλιση της Υγείας όλων των συμπολιτών μας της τοπικής κοινωνίας του Περιστερίου, αδιακρίτως φύλου και ηλικίας».

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που συνδιοργάνωσαν με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, αυτή τη σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου.

ΚΑΙ Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΕΠ

Ο πρόεδρος του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου, αντ/ρχος Υγείας, καρδιολόγος κ. Γεώργιος Μπεκιάρης, που είχε την επιμέλεια και το συντονισμό της δράσης, δήλωσε: «Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια, η οποία όλο και περισσότερο εμφανίζεται και ταλαιπωρεί τον κόσμο. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου περιλαμβάνει και τη νόσο της οστεοπόρωσης. Και στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας διεξαγωγής γενικά της πρόληψης, συνδιοργανώσαμε ιδιαίτερα και αυτή τη δράση της μέτρησης της οστικής πυκνότητας των πολιτών του Δήμου Περιστερίου, σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», επιβεβαιώνοντας την κοινωνική μέριμνα και προσφορά του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου».

*

Η πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» κα Μέµη Τσεκούρα, στον τηλεφωνικό χαιρετισμό της προς τους συνδιοργανωτές, υπογράμμισε ότι: «Στην 20ετή δράση του Συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη».

*

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σε μήνυμά του τονίζει την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου ότι: «Με δράσεις, όπως η συγκεκριμένη το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα.

Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας.

Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

 

(Δελτίο Τύπου)

 

(ΜΑΪΟΣ 2023)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • DAFNI
  • DIMOS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ